2 december, 2021

Bannerflow siktar på global expansion med ny VD

David Lundgren ny VD för det snabbväxande SaaS-bolaget Bannerflow AB med uppdraget att expandera Bannerflow i Europa.

David Lundgren CEO Bannerflow

Bannerflow är en molnbaserad plattform som är världsledande inom segmentet Creative Management Platforms (CMP). Med Bannerflows platform automatiserar bolagets Enterprise kunder sättet de bygger, skapar, managerar och personaliserar sina digitala kampanjer. Som ett led i Bannerflows satsning på Europa expansion tillsätts David Lundgren som VD efter Nicholas Högberg som efter 5 år valt att avgå som VD.

“Vi är otroligt stolta och glada över att ha lyckats få med David Lundgren på vår resa mot att bli en väletablerad global spelare. David har utomordentliga kunskaper när det gäller uppbyggnad av framgångsrika bolag. David har en strategisk kompetens som är ovärderlig i vår strävan att fortsätta växa i snabb takt och ytterligare stärka vår globala konkurrenskraft, säger Daniel Fahlén, en av grundarna av Bannerflow.”

David har de senaste 15 åren jobbat som managementkonsult där han haft roller som Marketing Director, Chief Revenue Officer, Head of Development och andra Head of marketing roller både i företag i Sverige och även i övriga Europa. Vår bedömning är att Davids gedigna erfarenheter från ett stort antal andra, snabbväxande bolag kommer snabba på Bannerflows tillväxt ytterligare.

Bannerflow har samtidigt tagit in Joakim Lisinski som Chief Revenue Officer. Joakim var med och växte SaaS-bolaget Snow Software från 100 miljoner till 1 miljard i ARR under sin tid där.

Bannerflow är ett snabbväxande svenskt bolag med 105 anställda i Stockholm och med flera av Nordens största annonsörer som sina kunder såsom Tele2, Kindred, Telia. HP, Storytel och Bonnier.

“Bannerflow har utan externt kapital blivit kategoriledare i världen inom Creative Management Platforms. Marknaden växer varje dag och Bannerflows plattform är fantastiskt. Nu är mitt uppdrag att tillsammans med teamet ta ut Bannerflow i Europa på riktigt. Jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med det innovativa och starka teamet bakom Bannerflow som har visat imponerade tillväxt och resultat de senaste åren, säger David Lundgren.”

David Lundgren tillträdde som VD i Bannerflow AB den 1 december 2021.

 

Om Bannerflow

Bannerflow AB, grundat 2010, är ett SaaS-bolag vars kärnerbjudande är en plattform som effektiviserar produktionen av annonser avsedda för digital marknadsföring.

Bannerflow har vunnit DI Gasell fem år på rad mellan 2016-2020. Under 2020 utsågs Bannerflow som en av nio globala aktörer i Forresters rapport “The Forrester Wave: Creative Advertising Technologies Q4 2020 – The 9 Providers That Matter Most And How They Stack Up” Rapporten är en viktig guide för de som överväger alternativ av leverantör för Creative Advertising Technology och den anses vara en av de mest pålitliga källorna för val av teknologi inom området.

Bannerflow har idag 105 anställda och omsatte 2020 112 miljoner med ett resultat på 10 miljoner. Företaget har sitt säte i Stockholm.

 

Mediakontakt
Daniel Fahlen CMO & Grundare
Bannerflow AB
Tel. +46 (0) 70 869 20 17
daniel.fahlen@bannerflow.com

Bannerflow AB
S:t Eriksgatan 46
112 34 Stockholm
www.bannerflow.com