5 December 2017

Bannerflow fortsätter att sprinta som en Gasell

Bannerflow har för andra året i rad utnämnts till ett av Sveriges snabbast växande och lönsamma företag, en så kallas Gasell, av Dagens Industri.

DI Gasell instiftades 1999 av Dagens Industri och arrangeras därmed för 18:e gången i år. Utnämningen av Gasellvinnarna i Stockholms- och Uppsala län samt årets Supergasell och Sveriges Digitala Gasell äger rum i anrika Konserthuset i Stockholm.

Nicholas Högberg, VD Bannerflow, säger: ”Det är oerhört hedrande att för andra året i rad få denna utmärkelse, en av Sveriges absolut finaste. Våra framgångsfaktorer ligger i vår tekniska plattform och vår otroliga personalstyrka. Det är få förunnat att få arbeta med branschens absoluta elit och bygga bolag som förändrar en hel industri”.

För att utnämnas till Gasellföretag måste följande kriterier uppfyllas:

  • En omsättning som överstiger 10 Mkr
  • Minst 10 anställda
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • I allt väsentligen vuxit organsikt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser

För ytterligare information kontakta:

Daniel Holgersson, +44 (0)20 7074 1840, dholgersson@kreab.com

Anna Gustafsson, +44 (0)20 7074 1807, agustafsson@kreab.com

Om Bannerflow

Bannerflow är ett svenskt adtech-företag, grundat 2010, som tillhandahåller en plattform för att enkelt skapa, hantera, skala upp och distribuera stora volymer digitala annonser i olika språk och storlekar till globala publiker.

Företag som Coca-Cola, Bwin, Burger King och Klarna använder Bannerflow för att skapa och hantera sina kampanjer över hela världen. Totalt använder över 1000 varumärken plattformen i 60 länder och skapar över 3 miljoner bannerannonser. Varje sekund som går ser 3000 personer en Bannerflow-annons online.

Bannerflow medverkade nyligen på Financial Times FT1000-lista och är medlem i Deloitte Tech 50 som ett av de snabbast växande teknikbolagen i Europa samt har namngivits som ett Gasellföretag av Dagens Industri, något som vittnar om statusen som ett av Sveriges mest lovande teknikföretag.